© 2019 door Art Culinair in samenwerking met Maaltijdservice en Traiteur

Recept van de maand

Broccoli taartje met gorgonzola

 

5 pie bakjes

2 struikjes broccoli in roosjes                    700 gram

25 gram boter

3 tot 4 preien  gewassen en in dunne ringen

1 ½ dl. Slagroom

Ruim ¾ dl. water

15 gram bieslook

15 gram dragon

3 eetlepels grove mosterd

1 theelepel zout

200 gram gorgonzola in blokjes

2 ei met 2 ½ dl. Room om appareille te maken

 

Oven op 200 graden celsius voorverwarmen

Blancheer de broccoli rosjes en giet af en laat afkoelen

Smelt de boter en stoof de prei in ca. 10 tot 15 minuten gaar maar niet gekleurd

Voeg room, water, bieslook, dragon, mosterd , zout en verse peper toe en roer alles goed door elkaar

Verdeel succesievelijk de prei, daarna de broccoli, daarna de gorgonzola en appareile erover

Bak af in ca. 20 minuten in de oven